ΑΡΧΙΚΗ   |   ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   |   ΝΕΑ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   |   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Υγείας
Πυρός & Κλοπής - Κατοικίας
Αυτοκινήτου
Επιχείρησης
Κατοικίας
Έργου
Αποταμίευσης & Συνταξιοδότησης
Μεταφορών
Αστικής Ευθύνης
Προσωπικό Ατύχημα
www.kappatrust.gr
ασφάλειες αυτοκινήτου
   
 
 
 ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ;

"Είμαι 45 ετων. Ιδιωτικος υπάλληλος,με ενα παιδι 3 μηνων. Η απορια μου ειναι η εξης:
Επί σειρά ετών, το ΙΚΑ παρακρατεί χρήματα από τους μισθούς μας.... για νοσήλια και σύνταξη. Τα λεφτά αυτά είναι ΔΙΚΑ μας και στην ουσία το ΙΚΑ (ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΟΓΑ κλπ) κάνουν για μερικά χρόνια τους διαχειριστές, για να μας τα αποδώσουν μετά από αρκετά χρόνια.
Τους τα αφήνουμε να τα επενδύσουν, τοκίσουν και να τα διαχειριστούν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορούμε με το «μέρισμα» της επένδυσής μας, να ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας. Απορία 1) Με ΠΟΙΟ δικαίωμα οι πολιτική ηγεσία αυθαίρετα ΜΕΙΩΝΕΙ τα ΔΙΚΑ μας λεφτά? Με ποιο δικαίωμα διαμορφώνει τις οικονομικές απολαβές μας που είναι ΠΡΟΚΑΤΑΒΕΒΛΗΜΕΝΑ με στέρηση αγαθών? Στην ουσία το ΙΚΑ (και το όποιο ταμείο ασφάλισης) λειτουργεί ως ΤΡΑΠΕΖΑ. Επιστρέφει το κεφάλαιο με τους τόκους που αναλογούν, μετά από 30 χρόνια καταθέσεων. Και μάλιστα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!!!! Έχετε σκεφτεί αν βάζατε οικειοθελώς στην τράπεζα ΚΑΘΕ μήνα για τόσα χρόνια (π.χ. 45 χρόνια) ξέρετε πόσα θα παίρνατε? Ένας απλός υπολογισμός για έναν ΝΕΟ άνθρωπο που πιάνει σήμερα δουλειά και θα βγει στην σύνταξη στα 65 του, σημαίνει εργασία 45 ετών και κρατήσεις του ΙΚΑ σε ποσοστό 40%, επί των 1000 ευρώ καθαρά, 400 τον μήνα πάνε στο ΙΚΑ, 400 επί 14 μήνες = 5600 επί 45 χρόνια = 252.000 ευρώ.
Ο μέσος όρος ηλικίας άντρα είναι 80 έτη? (με ζόρι) Άρα καλείται το ΙΚΑ (ΤΟΤΕ) να επιστρέψει αυτά τα χρήματα μοιρασμένα σε 15 χρόνια.
Εμένα μου βγαίνουν 1.200 ευρώ τον μήνα. (Χωρίς να υπολογιστούν αναπροσαρμογές, επιτόκια και τόκοι που κερδίζονται από την εκμετάλλευση του ποσού. Οι υπολογισμοί γίνονται με ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ μισθούς, και όχι με υπολογισμένα ποσά με ΤΟΚΟΥΣ και αύξηση μισθών. Και ΤΙ ακούμε τώρα? Ότι τα ταμεία είναι χρεωμένα και ότι παίζεται αν θα έχουν λεφτά να πληρώσουν συντάξεις. (Ποια ? τα λεφτά που μας χρωστάνε). Η επόμενη ερώτηση είναι πιο απλή Γιατί το κράτος με ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ να δίνω λεφτά σε μηνιαία βάση στο ΙΚΑ και όχι ΕΛΕΥΘΕΡΑ σε κάποια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ασφάλεια?
Με τέτοιο ποσό κάθε μήνα σε μια ιδιωτική ασφάλεια, θα έχω ΚΑΙ ασύγκριτο πακέτο παροχών ιατροφαρμακευτικών αλλά ΚΑΙ παχουλή σύνταξη.!!!!! Ρε παιδιά... ΟΧΙ και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. ΕΛΕΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


<< ΠΙΣΩ

 

 
 
     
2012 ® Κατασκευή website από την EXTERNAL